På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Film

Kyl- och värmepumptekniker

Kyl- och värmepumptekniker

TUC Yrkeshögskola

Kyl- och värmepumptekniker

Kyl- och värmepumptekniker är yrket för dig som är teknikintresserad, gillar att lösa problem och som vill arbeta både praktiskt och varierande. Du arbetar med att skapa ett behagligt inomhusklimat för fastigheter eller kyla inom industrin, på idrottsanläggningar och i serverhallar.

Som kyl- och värmepumptekniker installerar du kylanläggningar och värmepumpssystem samtidigt som du utför beräkningar av kyl- och värmebehov. Vid installation och underhåll av kyl- och värmepumpanläggningar har du de kunskaper inom energibesparing och energieffektivisering som krävs. Förutom att arbeta med installationer jobbar du även med problemlösning, kalkylering, projektledning och styrning av system.

I din yrkesroll jobbar du med det viktiga miljöarbetet och bidrar till framtidens klimat och miljö. Utifrån miljö-, driftsäkerhet-, tillgänglighet-, serviceaspekter bedömer och motiverar du de mest fördelaktiga alternativen vid systemlösning. I din roll ingår också kundkontakt och du ger rådgivning om produktval, omfattning och serviceavtal.

Utbildningen vänder sig till dig som har praktiskt handlag och ger dig praktiska och teoretiska kunskaper för att genomgå examinering för personlig kylcertifiering.

LIA
Under 21 veckor av utbildningen kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA.

Efter examen
Utbildningen ger dig det systemtänk och helhetssyn som starkt efterfrågas, samtidigt som du får fördjupade kunskaper. Efter examen arbetar du som kyl- och värmepumptekniker, kylservicetekniker, kyltekniker eller värmepumpstekniker. Du utför dina arbetsuppgifter på olika typer av industrier, serverhallar, sjukhus, kontorsbyggnader, eller idrottshallar men även i privata hushåll och affärer.

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Det gäller att ha självdisciplin och du har ansvar för studietiden. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för webbaserade föreläsningar, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller också träffar i Tranås som sker vid 12 tillfällen under utbildningen och är 1-2 dagar per gång.

Kontakt
Anna Hylén Larsson, utbildningsledare
0140-44 45 20

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-09-01

2023-10-01

Slut

2023-07-28

2024-07-26

2025-07-25

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-04-19

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Kyl- och värmepumptekniker på TUC Yrkeshögskola.