På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Film

Specialistutbildad undersköterska, palliativ vård

Specialistutbildad undersköterska, palliativ vård

TUC Yrkeshögskola

Specialistutbildad undersköterska, palliativ vård

Arbetar du idag som undersköterska och vill skaffa dig värdefull och efterfrågad specialistkunskap? Vidareutbildningen för undersköterskor inom palliativ vård ger dig fördjupade kunskaper och specialistkompetens för vård i livets slutskede. Palliativ vård sker på sjukhus, vårdhem men även i hemmet.

Som undersköterska med specialistkompetens inom palliativ vård arbetar du med personer och deras närstående i livets slutskede.

Efter utbildningen kan du ge omsorg och vård i livets slutskede utifrån patienten och dess närståendes behov och önskemål. Du kommunicerar och bemöter utifrån ett etiskt och professionellt förhållningssätt. Du lär dig om det svåra samtalet och etiska dilemman utifrån existentiella perspektiv, både med hänsyn till patient och anhöriga.

När du är klar har du färdigheter i olika kulturer, dess skillnader och hur de kan påverka vården. Samtidigt anpassar du miljö och omvårdnad kring den döende utifrån estetiska, religiösa och kulturella behov. Du lär dig identifiera döendets olika stadier, döendets sista dagar och har kunskap om omhändertagandet efter döden, och även kunna ge efterlevandestöd till anhöriga.

LIA
Under 8 veckor och på halvtid är dina studier förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Efter den perioden kan du bla medverka vid fastställande av behov, planering, av åtgärder och utföra omvårdnadsåtgärder.

Efter examen har du specialistkompetens inom palliativ vård. Vården finns i patientens egna hem, inom speciellt boende, hospicevård och sluten somatisk vård samt sjukhusens avdelningar för palliativ vård. Du får även arbeta med handledning av patientens närstående.

Utbildningen bedrivs på distans, deltid 50% under knappt två år, med nio träffar i Jönköping. Det ger dig möjlighet att arbeta samtidigt som du studerar. Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar.

Kontakt

Helena Fag, utbildningsledare
036-333 64 09

Studietakt

50%

Poäng

210 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-01-24

2023-01-01

2024-01-01

Slut

2022-12-16

2023-12-15

2024-12-15

2025-12-15

Sista ansökn.dag *

Sen ansökan

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Specialistutbildad undersköterska, palliativ vård på TUC Yrkeshögskola.