Bagare och konditor bild

Bagare och konditor

Kreativ och kunnig personal efterfrågas inom bageri- och konditoribranschen.

Utbildningen Bagare och konditor bygger på kunskaper som förvärvats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med
inriktning bageri på gymnasiet. Här får du får utveckla din kreativitet och initiativförmåga.

Efter examen kan du arbeta som bagare, konditor eller restaurangkonditor på exempelvis ett traditionellt bageri, men även inom hotell, restaurang eller stenugnsbageri.

Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande

Särskild behörighet
Följande gymnasiekurser med minst betyg E/G/3:
• Bageri 2/Bageri A Konditori 2/Konditori A
• Bageri 3/Bageri B Konditori 3/Konditori B
• Hygien/Livsmedelshygien

Urvalsgrunder
Vi tillämpar ett särskilt antagningstest i följande moment: Fristående limpa 2 st, Klippt krans 2 st, Fyrfläta 2 st, Prinsesstårta med marsipanros och pikering, Biskvier stryka upp och doppa.

Kontakt
Linda Åkerman Kolmodin
021-39 98 05