På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Bagare & Konditor

Bagare & Konditor

Yrgo

Bagare & Konditor

Utbildningen Bagare & Konditor bygger vidare på grundutbildningen till bagare.

En förutsättning för att du ska klara att genomföra utbildningen är att du har en grundutbildning från gymnasieskolan eller vuxenutbildningen inom bageri. Du är även kvalificerad om du har 3 års arbetslivserfarenhet som bagare på heltid.

Utbildningen riktar sig till dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper inom bageri och konditori. I utbildningen ingår undervisning inom bageri och konditori med produktionsfärdighet och praktik/LIA (Lärande I Arbete).

Utbildningen löper under två terminer och ger de praktiska och teoretiska kunskaper som behövs för att kunna arbeta som bagare och konditor. Under den skolförlagda delen få du bl.a. träna på surdeg, chokladarbeten, skådebröd, marsipanmodellering, sockerarbeten och moderna matbröd och mycket mer. Du kan själv välja att specialisera dig eller arbeta med ett brett sortiment från matbröd till tårtor. En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd praktik, så kallad LIA (Lärande i Arbete). Genom LIA får du prova på hur det är att arbeta i branschen och en möjlighet att fundera på alternativa framtida arbetsgivare. Du får även den överblick och helhetssyn som yrket kräver.

Bagare och Konditor är en gedigen och unik utbildning som även ger möjligheten att avlägga ett gesällbrev. Du kommer dessutom att träffa branschledande entreprenörer och leverantörer som tillsammans med skola, utbildningens ledningsgrupp och företagare ger dig ett unikt kontaktnät.

Anställningsgraden för examinerade bagare och konditorer är extremt hög; våra studerande har ett arbete inom konditori-, bageri-, café- eller restaurangbranschen 6 månader efter avslutat utbildning.

Arbetsmarknad
Branschens efterfrågan på kvalificerade bagare och konditorer är stor. Det är ett yrke där utbildade och kompetenta medarbetare är efterfrågade, både i Sverige och internationellt.

Utbildningen drivs och utvecklas i nära samarbete med privata företag och branschorganisationer. Fördelen med en stark branschnärvaro och medverkan är att utbildningens innehåll är relevant och anpassat efter branschens behov. Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att gå direkt in i arbete eller alternativt starta egen verksamhet.

Kontakt
Hyam Yanni
Tel. 031-367 31 92

Pauline Cederqvist
Tel. 031-367 32 65

225 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2020-08-03

2021-08-02

Slut

2020-06-19

2021-06-18

2022-06-17

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2020-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Bagare & Konditor på Yrgo.