Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap bild

Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap

VÅRSTART

Är du intresserad av arbete som trädgårdsmästare och vill kombinera kvalificerat trädgårdsarbete med kunskaper i ekologi och entreprenörskap? Då är denna Yh-utbildningen något för dig! Arbetsmarknaden för trädgårdsmästare är god då det råder brist på kompetens inom området.

Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap är en unik trädgårdsmästarutbildning, där vi kompletterar den traditionella hantverkskunskapen hos trädgårdsmästaren med ekologi och entreprenörskap. Detta ger våra trädgårdsmästare en spetskompetens som är hett efterfrågad på arbetsmarknaden, bl.a. till följd av starkt ökad konsumtion av ekologiska produkter och tjänster.

Utbildningen är förlagd på natursköna Skillebyholm, Järna. Här ligger undervisningssalarna vid gårdens park och odlingar, med bl.a. grönsaksodlingar på friland och i växthus, örtagård, blomsterodlingar, plantförsäljning och gårdsbutik. Vi kombinerar teori och praktik på ett naturligt sätt och ger dig förutsättningar att lyckas i din framtida yrkesroll. På skolans område finns också studentrum som de studerande kan hyra.

LIA
Cirka en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i arbete (LIA) då de teoretiska kunskaperna förankras praktiskt i en verklig miljö på framgångsrika trädgårds och växtföretag. Du kan göra din praktik på företag över hela Sverige och även utomlands, men företaget och schemat måste godkännas av ansvariga för utbildningen.

Kontakt
Daniel Björklund Jonsson, Utbildningsledare
Tel: 08-551 577 85