Automationsingenjör-Mjukvara bild

Automationsingenjör-Mjukvara

Automatiserade och effektiviserade tillverkningsprocesser är viktigt för att stärka konkurrenskraften i tillverkningsindustrin. Det är stor efterfrågan på kompetenta medarbetare som har kompetenser i den senaste teknologin. Med den här utbildningen är det lätt att få jobb.

Utbildningen sker i en av landets bäst utrustade robotverkstäder och fokuserra på avancerade styrsystem och du får möjlighet att lära dig de vanligaste programmeringsspråken. Du får fördjupade kunskaper om process- automationsutveckling inom avancerad tillverkning och lär dig att konstruera nya tillverkningsprocesser. Grunden i utbildningen utgörs av vår populära automations- och robotingenjörsutbildning.

Efter examen kommer du att ha specialistkunskaper inom automation, programmering, IT-säkerhet och fjärrstyrning. Du får även kunskaper inom ledarskap, maskinsäkerhet och konstruktion för att kunna arbetsleda andra medarbetare och delta i projektgrupper.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med det regionala näringslivet. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat 3 Button Group, ABB, AP & T, Detab Automation, Motoman - Yasakawa, NPB och ÅF.

Händelser

mars 2023