Elektroniktekniker bild

Elektroniktekniker

Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik. Den här utbildningen ger dig kompetens att arbeta med konstruktion, felsökning, testning och produktionssättning av elektroniska komponenter.

Med kompetens att beräkna, konstruera, produktionssätta, felsöka och serva inom elektronisk tillverkning och mikroprocessteknik blir du en viktig kugge inom tillverkningsindustrin.

Som tekniker ska man kunna felsöka apparater genom att lokalisera felet med teknikmässiga metoder, man ska kunna avgöra kvalitén på apparatens kretskort och lödningar samt ska även kunna bygga och löda diverse elektroniska kretsar.

Utbildningen fokuserar på att ge en tydlig yrkeskompetens och fokuserar såväl på teknik som mer allmän kompetens inom produktionsekonomi, produktionsteknik, design och konstruktion.

På skolan finns det utrustning för att arbeta praktiskt, laborera och undersöka – varvat med teori och din egen insats kommer det göra dig väl rustad för yrkesrollen.

Efter utbildningen besitter du spetskompetens som möjliggör för företag att digitalisera och automatisera sin produktion.

Tillverkningsindustrin har stor brist på elektroniktekniker.

Tekniska Högskolan i Jönköping, Jönköping University, är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan i Jönköping.

Händelser

mars 2023