Svetsspecialist - IWS och svetskontrollant bild

Svetsspecialist - IWS och svetskontrollant

Ta chansen att förvärva kunskaper som gör dig eftertraktad av arbetsgivare både i Sverige och utomlands!

En kombination av grundläggande och mer avancerade oförstörande provningsmetoder av svetsade konstruktioner ingår i utbildningen. Det här är en utbildning som ger dig stora möjligheter att utvecklas som kvalificerad svetsare och den öppnar dörrarna för spännande roller i en framtidsbransch.

Utbildningen har skräddarsytts i samarbete med regionens företag för att möta branschens behov och vänder sig till dig som har erfaret av svetsning och vill gå vidare i karriären.

Under utbildningen får du utveckla dina branschkunskaper och praktiska kunskaper inom svetsning med målet att ge dig de färdigheter som krävs för att jobba som svetsansvarig och svetskontrollant.

Du lär dig svetskonstruktion, svetsmetallurgi och materiallära, svetsmetoder och svetsutrustning, svetsarbete inom produktion och kvalitetsarbete samt projektledning.

I undervisningen ingår bland annat konstruktionsberäkningar, granskning av svetsarbete, beräkningar av svetsdiskontinuiteter, produktionsekonomi samt oförstörande provningsmetoder. Utbildningen leds av erfarna lärare som har behörighet att utbilda på Yh-nivå utfärdad av Svetskommissionen.

Efter utbildningen kan du arbeta som till exempel svetsansvarig, svetsledare, svetslärare och svetskontrollant.