Hälso- och sjukvård samt socialt arbete
Arbete arbetsområde hälsa och sjukvård erbjuder många valmöjligheter, både när det gäller vad du vill jobba med och var du vill jobba. Det som är gemensamt för yrkena inom branschen är att nästan alltid innebär arbete med människor på något sätt. Arbetsuppgifterna kan handla om om undersökning, behandling, omvårdnad och förebyggande hälsovård.Det finns många yrken att välja på, läkare inom olika områden till sjukgymnast, barnmorska och djursjukskötare. Du kan arbeta på sjukhus eller vårdcentral, inom äldreomsorg och företagshälsovård. Du kan också arbeta för bemanningsföretag inom vårdsektorn och det finns nästan alltid efterfrågan på människor med utbildning inom vård och hälsa.
Den psykiska ohälsan fortsätter att öka i samhället. För att bryta den negativa utvecklingen behöver vi dig som vill jobba med förebyggande och tidiga insatser. Efterfrågan på utbildad personal med ett professionellt förhållningssätt och en humanistisk människosyn är därför stor. Du har chansen att vara med där det händer.
Som behandlingspedagog är du en av dem som utifrån relevanta utrednings- och behandlingsmetoder stödjer människor i utsatta situationer. Utbildningen ger kunskaper och färdigheter i psykologiska, psykiatriska samt sociologiska perspektiv.
Utbildningen är på två år, heltid och på distans, med några platsförlagda träffar varje termin.
Behörighetskrav
Denna utbildning ställer krav på grundläggande behörighet. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Alla betyg eller intyg som du skickar in till oss ska vara skannade från originalhandlingar. För dig som saknar avslutad gymnasieutbildning, beskriv din reella kompetens i ett CV och bifoga det istället för betyg.
Efter avslutad utbildning kan du arbeta som:
Kontakt
Sofie Hägglund, utbildningsledare
sofie.hagglund@nynashamn.se
Utbildning för dig som vill hjälpa personer med olika funktionsnedsättningar att få ökad livskvalitet. Du är viktig!
1,5 år | Distans | Kostnadsfri & CSN-berättigad
Som handledare inom LSS och socialpsykiatri hjälper du människor med psykiska, neuropsykiatriska eller kognitiva funktionsnedsättningar att få ökad livskvalitet genom att stödja brukare i deras dagliga sysselsättning. Tillsammans med kollegor utvecklar, anpassar och ledar du aktiviteter efter deltagarnas förutsättningar, intressen och mål. Du hjälper till att samordna hjälpinstanser från exempelvis socialtjänst, primärvård eller anhöriga. Eftersom examen kommer du kunna arbeta som bland annat:
En 1,5-årig utbildning till Hud- och spaterapeut
Vill du jobba med andra människors hälsa och välbefinnande? För allt fler är det viktigt att ta hand om sin hälsa och kropp.
Efterfrågan på hud- och kroppsbehandlingar ökar ständigt och arbetsmarknaden för hudterapeuter är gynnsam. Förutom arbete på salong efterfrågas även kompetensen inom handeln, på apotek, hos plastikkirurger och hudläkare. Det syns en ökning av privatkonsumtionen vilket leder till att efterfrågan på SHR-godkända hudterapeuter ökar.
Idag är det även accepterat bland män att ta del av behandlingsutbudet på hudvårdssalonger och spa. Vi
ser därför gärna manliga sökande. Utbildningen är godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR).
Utbildningens innehåll
Anatomi och fysiologi 30p
Avancerad hudvård 20p
Dermatologi 15p
Entreprenörskap 15p
Hudvård 125p
Kemi och fysik 10p
Kroppsvård 20p
Lärande i arbete LIA 50p
Examensarbete 15p
Vill du veta mer?
Läs mer på vår hemsida eller hör av dig till vår utvecklingsledare Charlotte White, 0418-47 30 60.
Som steriltekniker arbetar du förebyggande med att rengöra, desinficera och sterilisera utrustningen som används vid operationer och kirurgiska ingrepp. Förutom instrumentvård och kontroller av steriliseringsprocesser så ser du även till att verksamheten bedrivs enligt de mål och regelverk som finns uppsatta för att minimera smittspridning.
Yrket passar dig som är noggrann och gillar att arbeta strukturerat och metodiskt. Dagligen hanterar du instrument och verktyg som ska plockas isär, desinficeras och monteras ihop.
Var med och gör vården möjlig! Som steriltekniker utför du ett viktigt arbete för att sjukhus och mottagningar ska lyckas utföra patientsäkra operationer.
1,5 år | Distans från Umeå | Kostnadsfri & CSN-berättigad
Som instrument- och steriltekniker jobbar du med instrumentvård, funktionskontroller och paketering av kirurgiska instrument. Du ansvarar för desinfektions- och steriliseringsprocesser och säkerställer att vården har rätt förutsättningar för att förhindra vårdrelaterade infektioner. Som steriltekniker kan du arbeta inom steriltekniska enheter på sjukhus, operationsavdelningar, tandvårdskliniker, djursjukhus och läkemedelsindustrin.