Högteknologiskt arbete

Tv-branschen har utvecklats från att vara ett traditionellt tekniskt yrke till att bli en högteknologisk och nätverksbaserad arbetsmiljö. Den dramatiska förändringen i TV-industrin har skapat nya möjligheter och öppnat upp för spännande karriärvägar för dem med en bakgrund inom data och IT.

Fram till nyligen var TV-branschen främst fokuserad på att leverera sändningar genom traditionell teknik. Men idag har vi sett en övergång till avancerade nätverksbaserade system och högteknologiska lösningar. Detta innebär att kunskap inom data och IT  är eftertraktat inom TV-industrin.

Nya yrkesgrupper till TV-produktioner

Genom att kombinera din befintliga kompetens inom data och IT med en specialiserad utbildning som TV-produktionsspecialist på GTV Gamleby, öppnas nya dörrar för dig. Under det tvååriga programmet kommer du inte bara att fördjupa dina kunskaper inom TV-teknik utan också få möjlighet att tillämpa dina färdigheter i en verklig arbetsmiljö under den praktikperiod som erbjuds det andra året. Vår yrkeshögskoleutbildning kan komplettera dina befintliga data- och IT-kunskaper med specialiserad expertis inom TV-produktion. Genom att lägga till 400 Yh-poäng i din utbildningsportfölj kommer du inte bara att förstå tekniken bakom kameror, redigering och sändningsutrustning, utan också få insikt i kreativa och journalistiska aspekter av produktionen. 

Första året pluggar du i Gamleby! 

Det första året omfattar kurser inom teknik, drama, journalistik och produktionskunskap, medan det andra året ger dig möjligheten att tillämpa dina färdigheter i så kallad LIA praktik på något av de stora produktionsbolagen. Vi samarbetar med bland annat SVT, Viaplay och andra ledande företag inom branschen.

Läs in TV-produktion!

Ta steget in i framtiden av TV-industrin och forma din karriär med en kombination av teknisk expertis och nätverkskunskaper. Välkommen till en värld där din inriktning inom Data IT blir nyckeln till att navigera genom det moderna TV-landskapet!

Sök in till vår YH-utbildning TV-produktionsspecialist 
gtvgamleby.se