"Att plugga till Servicetekniker Elkraft är det bästa jag gjort!"

På en utbildningsmässa kom Jimmy Selvin i kontakt med Åsbro Kursgård. Där och då förändrades allt. Han insåg att hans framtid fanns inom Elkraft.  Han valde att utbilda sig till Servicetekniker Elkraft och i dag arbetar han på PPAM Solkraft och känslan är att han hittat helt rätt.

Hur ser du på din framtid idag?
– Framtiden ser väldigt bra ut! Jag vet att jag är i rätt bransch, sen kanske jag byter inriktning eller företag i framtiden. Det är bara positivt att ha en given plats i energibranschen. Stora investeringsbehov, anställnings- och utvecklingsmöjligheter.

Vad var det bästa med utbildningen till servicetekniker Elkraft?
– Det bästa med utbildningen är just att den är så bred. Du får smaka på allt inom hela elkraft-branschen, och framför allt lär man sig problemlösning. Mycket autentiskt och utvecklande! Det finns en stor variation, där teori och praktik knyts ihop på ett mycket bra sätt. I det stora hela ger jag utbildningen full pott!

Det jag har med mig mest från utbildningen, är riskmedvetenheten. Att hela tiden ha riskanalysen i bakhuvudet och göra den. Att äga förmågan att identifiera risker och förebygga och eliminera dem. Alla vill komma hem efter arbetsdagens slut och utbildningen ger den kompetens du behöver.

Vad gör du idag?
– Jag fick flera jobberbjudanden efter examen, bland annat inom vindkraft och som stationstekniker. Men jag lockades av PPAM Solkraft, det är ett företag inom solceller med driv, och som står inför en spännande resa med ny teknik som jag vill vara med på. Det känns jättekul!

Det är många från vår utbildningsomgång som har landat utanför det självklara. Någon har börjat jobba på Tesla, någon som projektledare och till och med industrielektriker. Ett tips till framtida studenter är att tänka brett, utbildningen möjliggör verkligen det!