Nu arbetar Emma som Elkrafttekniker på Vattenfall Services Nordic i Pajala och känslan är att hon hittat helt rätt!

Emma valde efter noga övervägande att utbilda sig till Servicetekniker Elkraft på Åsbro Kursgård. Redan under utbildningens första LIA-period, fördes en dialog kring anställning efter examen, och direkt efter utbildningen fick Emma anställning som Elkrafttekniker. Idag präglas hennes arbetsdagar av att underhålla distributionsnätet i Pajala.

"Just nu är vi inne i en snöslagningssäsong, så vi är mycket ute på linjen och knackar bort snö från ledningarna. En typisk arbetsdag under den här perioden, innebär att vi packar skotrar, tar arbetsbevis och kör ut och slår snö från ledningarna. Arbetsuppgifterna varierar ganska mycket efter säsong.

"Det som lockade mig hit var dels variationen i arbetsuppgifterna, att det finns en mångfald på arbetsplatsen, ett bra arbetslag i olika åldrar och med olika erfarenhet och kunskap och självklart att Vattenfall är ett stort och välkänt företag. Det känns tryggt på många plan, framför allt att jag har möjligheter att utvecklas i min roll inom företaget.

"Vi för redan en dialog om hur min tjänst skulle kunna utvecklas, det känns spännande!

"Utbildningen som Servicetekniker Elkraft har gett mig en bra bredd och grund. Man märker när man kommer ut på arbetsplatsen att utbildningen är framtagen för att matcha arbetsgivarens behov. Utbildningen speglar verkligen hur branschen ser ut och ger en rättvis bild om vad man kan arbeta med inom yrkesrollen.

Emma ser fram emot sitt framtida yrkesliv, att få erfarenhet i samtliga arbetsmoment och de utvecklingsmöjligheter som finns!