Att plugga till kontaktledningstekniker är bästa valet jag gjort!

För nio år sedan påbörjade Mikael sin bana på järnvägen. Efter tips om ett spännande, omväxlande och välbetalt jobb sökte han till Yrkeshögskoleutbildningen på Trafikverksskolan i Ängelholm.

Utbildningen som till stor del innehöll helt nya kunskaper avslutades med praktik som sen gick direkt över i en anställning. I dag arbetar Mikael Olsson hos STG.

– Jag har provat på en hel del olika uppdrag. De första åren jobbade jag inom entreprenad och byggde kontaktledning på olika projekt från Kalmar i söder till Kiruna i norr. I Kiruna byggde vi på 1365 m djup i gruvan, vi körde flera kilometer i berget för att komma till arbetsplatsen, en riktigt häftig upplevelse. På senare år har jag arbetat inom underhåll på Stockholm syd, - berättar Mikael.

Under tiden på skolan lades grunden, därefter har det varit en konstant utveckling, exempelvis kan nämnas att Mikael tagit lastbilskort, är behörig att framföra TSA (spårgående arbetsredskap), är kopplingsledare, tillsyningsman och faktainsamlare. 

Mikael fortsätter att berätta:

– Som kontakledningstekniker är man ute i alla väder och det är en del av charmen. Ett härligt minne från jobben i norr, där det är midnattssol under sommaren, var när vi stod upphissade i liftmotorkorgen med utsikt över Lapporten, det glömmer jag aldrig. Jobbet på järnvägen har känts rätt ända sedan dag ett och jag tror aldrig att jag kommer lämna utan snarare växa in i nya roller, det finns ju så många alternativ på järnvägen. Det blev så rätt, jobbet är helt underbart. Att plugga till kontaktledningstekniker är ett av de bästa valen jag gjort