29-årige Eddie Månsson från Fulltofta i Skåne har 12 års erfarenhet av byggbranschen och har nyligen avslutat sin första termin på Yh-utbildningen Byggproduktionsledare i Malmö.

Var fann du information om Byggproduktionsledarutbildningen?
– Det var via företag som jag var anställd på som erbjöd mig denna utbildning.

Vad var din bild av en Arbetsledare inom byggbranschen innan du startade denna utbildning?
– Med tanke på att man haft rollen som arbetsledare i många år, så har man rätt så bra koll på vad det innebär. Men jag vill påstå att man är spindeln i nätet med en väldigt varierande arbetsdag och man måste vara en lösningsorienterad person.

Hade du erfarenhet av byggbranschen innan du sökte denna utbildning?
– Ja, jag har 12 års erfarenhet av denna bransch, då jag började som snickare sedan blev jag arbetsledare och i nuvarande tjänst är jag platschef.

Hur ser ditt LIA-företag på att du studerar hos oss?
– De tycker att det är bra att man tar chansen att gå utbildningen eftersom man får en bred kunskap av kurserna och man utvecklas undertiden man utbildar sig.

Hur ser din student och arbetssituation ut? Hade du anställning innan LIA-praktiken, har du anställning idag, är du på LIA-praktik idag?
– Jag hade anställning hos Byggmästaren i Skåne när jag ansökte till utbildningen. Detta innebär att jag även gör min LIA här under studietiden.

Vilka kurser eller kursmoment tycker du just nu har varit mest nyttiga?
– Av det vi studerat hittills, så är byggteknik och framför allt uträkningar av balkar och laster det mest nyttiga. Sedan tycker jag även att kurserna som handlar om fukt, luft och brand är viktiga att ha kunskap om.