Underhållsingenjör - ett bristyrke
Som underhållsingenjör inom industrin kommer du att kunna ansvara för avhjälpande och förebyggande underhåll inom många olika branscher, kunna analysera och tolka mätvärden, kunna bistå vid upprättande av specificerade inköps- och upphandlingsunderlag, kunna läsa och tolka ritningar, veta hur driften går till samt ha god kunskap om hur samarbetet med processoperatörerna skall bedrivas.
Underhållsingenjör – många möjligheter
Efter utbildningen kommer du att kunna söka arbete inom kärnkraft/värmeverk, pappers. och massaindustri, fordonsindustri, livsmedelsindustri, järn- och stålindustri, gruvindustri, kemi- och platsindustri samt bilindustri.
Lärande i arbete (LIA)
20 veckor på olika företag.
Grundläggande behörighet till Yrkeshögskolan
Utbildningen Digitalt byggande: BIM och informationshantering fokuserar på digitala verktyg och informationshantering inom byggsektorn, med särskild tonvikt på Building Information Modeling (BIM), datorstödd konstruktion och modellbaserade processer.
Utbildningen är framtagen i nära samarbete med branschen och ger dig både teoretisk spetskompetens och praktisk erfarenhet av moderna arbetsmetoder inom bygg, anläggning och fastighetsutveckling.
Utbildningen bedrivs distansförlagd på kvartsfart och omfattar 25 yhp. Upplägget innebär en mix av föreläsningar och självstudier.
Behörighet
För att vara behörig till kursen krävs minst 1 års dokumenterad yrkeserfarenhet på heltid inom bygg-, anläggnings- eller fastighetsbranschen. Yrkeserfarenheten ska vara förvärvad i roller där individen aktivt deltagit i byggprojekt eller förvaltning av fastigheter, exempelvis som byggsamordnare, projektingenjör, teknikkonsult, beställare, kalkylator, projektör, inköpare eller liknande. Den ska innefatta praktisk erfarenhet av processer, arbetsmetoder och samordning inom bygg- och/eller fastighetssektorn.
I samband med din ansökan behöver du styrka dina förkunskapskrav.
Utbildningen Digitalt byggande: Dataanalys och effektivisering fokuserar på hur dataanalys och digitala verktyg kan användas för att effektivisera och utveckla verksamheter inom bygg-, anläggnings- och fastighetssektorn. Med stöd av etablerade metoder och standarder inom datahantering, visualisering och processoptimering får deltagarna praktisk erfarenhet av exempelvis BI-verktyg, kravställning och automatisering.
Utbildningen ger dig verktygen att arbeta datadrivet och strategiskt med verksamhetsutveckling, automatisering och visualisering – i nära samarbete med branschen.
Kursen är framtagen i samarnete med arbetslivet och undervisas av yrkesverksamma experter, vilket garanterar hög relevans och tydlig koppling till aktuella branschbehov. De studerande lär sig att använda data för att förbättra beslutsfattande, minimera fel och öka produktiviteten i moderna organisationer.
Utbildningen bedrivs distansförlagd på kvartsfart och omfattar 30 YHP. Upplägget innebär en mix av föreläsningar och självstudier.
För att vara behörig till utbildningen krävs minst 1 års dokumenterad yrkeserfarenhet på heltid inom bygg-, anläggnings- eller fastighetsbranschen.
Yrkeserfarenheten ska vara förvärvad i en yrkesroll där individen deltagit i verksamhetsutveckling eller processer kopplade till bygg- eller fastighetsprojekt. Det kan exempelvis gälla roller som kalkylator, byggsamordnare, ekonom, controller, platschef, fastighetsförvaltare, teknikkonsult eller projektledare, där data och digitala arbetsmetoder ingått i arbetsuppgifterna.
I samband med din ansökan behöver du styrka dina förkunskapskrav.
Den här utbildningen rustar dig med kunskap om gällande regelverk, digitala verktyg och hållbara lösningar för att möta branschens höga krav på logistik, säkerhet och miljöansvar.
Du får kunskap om kör- och vilotidsregler, ADR-förordningar för farligt gods och digital miljörapportering – allt i en kontext av moderna logistiklösningar. Med digitala verktyg som stöd lär du dig att planera tunga transporter, hantera risker och optimera flöden för ökad effektivitet och regelefterlevnad.
Genom en kombination av teori, praktik och verklighetsnära projekt får du just de verktyg du behöver för att kunna agera i rollen som transportledare med fokus på det digitala, något som är avgörande för både hållbarhet och konkurrenskraft.
Utbildningen är framtagen med fokus på dig som redan arbetar inom åkeribranschen och/eller bygg- och anläggning, exempelvis som chaufför, transportplanerare eller arbetsledare.
Utbildningen bedrivs distansförlagd på halvfart och omfattar 95 YHP. Upplägget innebär i regel en föreläsning i veckan med tillkommande självstudier.
Förkunskapskrav 1 år halvtid av arbete inom åkeribranschen och/eller bygg- och anläggning, exempelvis som chaufför, transportplanerare eller arbetsledare.
I samband med din ansökan behöver du styrka dina förkunskapskrav.
Vill du lära dig koda i C# i ramverket .NET? Studera till .NET-utvecklare och utveckla applikationer som kan användas på smartphones, surfplattor och datorer. Framför allt arbetar du med backend där du utvecklar säkra databaser, programvaror och molnlagring. Du kan även arbeta med frontend för att designa och utforma hemsidor och appar.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Programmering 1
• Engelska 6
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »