På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy
Jag förstår
Öka dina möjligheter till både jobb och spänning
Behovet av elkraftingenjörer är exceptionellt stort nu och framöver. Du som idag arbetar som elektriker kan vidareutbilda dig till elkraftingenjör och öka din kompetens inom bl a eldistribution, elsäkerhet och nätplanering. Eftersom utbildningen är deltid på distans kan du arbeta samtidigt som du studerar. I utbildningen ingår teorikurserna för allmän behörighet.
Efter utbildningen, som har formats tillsammans med branschen, har du kompetens att arbeta som elkraftingenjör och ha en betydande roll i projektets alla tekniska faser, från projektering till idrifttagning inom elkraftsbolag, elnätsbolag eller företag verksamma inom elkraft.
Välkommen till en yrkesutbildning som tar dig vidare med full kraft.
Utbildningens mål
Ubildningen leder till: Yrkeshögskoleexamen Elkraftingenjör.
Efter genomgången utbildning har du kompetens för att kunna arbeta inom konsultbolag, nätbolag och industrier/företag verksamma inom området elkraft. Du kan arbeta som bland annat:
Du kan arbeta med uppgifter som till exempel:
LIA - lärande i arbete
LIA, eller praktik, är en mycket viktig del av utbildningen. Den utgör cirka en fjärdedel av utbildningstiden och genomförs på företag. Arbetsuppgifterna anpassas individuellt och till de kurser som man studerat under perioden före LIA. Lärande i arbete ger förutom mycket viktig praktisk erfarenhet, som ökar förståelsen för de teoretiska avsnitten, ett nätverk av kontakter som betyder mycket efter examen och öppnar nya vägar på arbetsmarknaden. LIA-platser finns på ett tiotal företag, varav några finns representerade på flera orter, vilket ökar möjligheterna att få en praktikplats nära din hemstad.
Fullständig auktorisation (A)
I utbildningen ingår teorikurserna för fullständig auktorisation: Regler och standarder, Elinstallationer i byggnader, Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar, Elmaskiner samt Högspänning. När du slutfört utbildningen och gjort rätt antal praktiktimmar kan du ansöka om fullständig auktorisation hos Elsäkerhetsverket.
Ansökan och behörighet
Gör din ansökan på campusnykoping.se. Där kan du också läsa mer om utbildningen och om vilka behörighetskrav som gäller.
50%
280 YH-poäng
Påbörjad
Påbörjad
2021-08-01
2022-08-01
2023-08-01
2022-02-28
2023-02-28
2024-06-30
2025-06-30
2026-06-30
2021-05-07
* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren