På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Frontend-utvecklare

Frontend-utvecklare

EC Utbildning

Frontend-utvecklare

Bli Frontendutvecklare - hetast just nu inom webbutveckling! 

Vill du gå en utbildning där du snabbt får goda färdigheter i att utveckla effektiva och responsiva webbsidor med HTML och CSS? Med denna YH-utbildning kommer du snabbt ut i arbetslivet och lär dig det senaste inom frontendutveckling. Utbildningen är utformad efter branschens efterfrågan och krav. Kompetenser som efterfrågas i näringslivet handlar framförallt om HTML och CSS och det är också inom dessa områden vi har lagt fokus i den här utbildningen. Utbildningen fokuserar också starkt på strukturerad programutveckling i Javascript som blivit alltmer efterfrågat liksom att ge god förståelse för design och användarvänlighet. Du får också gedigna färdigheter inom programmering, som blir allt viktigare att kunna i takt med att webbläsare börjar användas som en seriös programmeringsplattform.

Användaren styr utvecklingen
Internet och digitala vägar för kommunikation blir allt mer betydande för företagen. Istället för att företagen själva bestämmer hur de vill utveckla sina webbkanaler så är det kundernas behov och nyttjande som driver fram utvecklingen. Frontendutvecklaren jobbar just inom denna kunddrivna utveckling då hemsidor och webbläsare blir allt mer avancerade, vilket ställer krav på specifik kompetens.

Snabbt ut i jobb 
Frontendutvecklare tillhör en yrkesgrupp som är hett efterfrågad på arbetsmarknaden både idag och i framtiden. Det både är och kommer att förbli svårt för företagen att fylla alla lediga jobb med rätt utbildad personal. Detta beror framförallt på att utvecklingen inom området går fort och det är svårt att hitta personal med uppdaterad kompetens. Kompetenser som efterfrågas i näringslivet handlar framförallt om Javascript, Html och CSS och det är också inom dessa områden vi har lagt fokus i den här utbildningen.

Projektbaserade studier
En fjärdedel av utbildningens två år genomförs ute på företag vilket kombineras med teoretiska och projektbaserade studier på skolan. Som studerande får du samtidigt ett nätverk att ta avstamp ifrån efter avslutad utbildning. Du tar med dig ett brett spektrum av kunskaper och erfarenheter med allt från interaktionsdesign till objektorienterad programutveckling. Du får helt enkelt en mycket efterfrågad kompetensprofil och kan börja jobba direkt efter avslutad examen.

Vem är du som söker IT-utbildningen Frontend utvecklare?
Utbildningen vänder sig till dig som gillar att arbeta med programmering och problemlösning. Ett intresse och en vilja att ständigt vilja lära sig nya metoder är ett plus, då branschen är under ständig utveckling.
Skulle du sakna särskilda förkunskapskrav inom Matematik 2 eller Programmering 1 så kan du ansöka till våra preparandkurser på EC Utbildning.

Kontakt
Stefan Gustavsson, utbildningsledare

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-09-07

2021-09-06

Slut

2020-06-10

2021-06-11

2022-06-10

2023-06-16

Studietakt

100%

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Frontend-utvecklare på EC Utbildning.