Yrkesutbildningar i Stockholm

YH-utbildningar som erbjuds i Stockholm. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Stockholm gav 240 träffar

Bergingenjör

Hermods Yrkeshögskola

Berg- mineral- och anläggningsindustrin, en viktig bransch för Sveriges ekonomi, söker kompetens inom området. Ledande företag erbjuder spännande möjligheter till den som har den bredd som utbildningen till bergsingenjör innebär. Vill du vara med och forma framtiden inom en av landets nyckelindustrier? Då är Hermods utbildning till Bergsingenjör något för dig!

Utbildningen till bergsingenjör är inte bara en väg till kunskap, den förbereder dig för en mångsidig karriär. Efter avslutad utbildning är dörrarna öppna för en rad inriktningar inom branschen. Du kan utforska gruvdrift, tunnelanläggning, bli betongtekniker eller ta steget in i en ledarroll med fokus på hållbarhet.

Vi samarbetar med branschorganisationer som Svemin och SBMI för att säkerställa att vår utbildning är i linje med industrins behov. De tillsammans representerar över 200 företag inom produktion, prospektering och teknik samt leverantörer till berg-, mineral och anläggningsindustrin.

Våra utbildare är experter inom sina områden och leder dig i rätt riktning beroende på intresse. Efter examen har du kompetens och möjlighet att välja mellan flera olika karriärvägar. Är du redo att ta steget mot en spännande framtid inom en av Sveriges nyckelindustrier?

För att bli antagen till utbildningen Bergsingenjör krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:

  • Lägst betyget E/3/G i Fysik 2
  • Lägst betyget E/3/G i Matematik 2
Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Höstterminen 2026
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)
Satellitort
Umeå, Östersund

Energioptimering och navigationsteknik för framtidens sjöfart

Arena Yrkeshögskola

Energioptimering och navigationsteknik för framtidens sjöfart

I denna YH-kurs får du kunskaper om elektroniska produkter såsom brygg- och navigationssystem och dess bakomliggande teknik i marin miljö.

Vi behandlar autonoma fartyg, energimätningssystem för att reducera koldioxidutsläpp och energikonsumtion, men även felsökning, montage, underhåll och driftsättning inom eltekniken. Du utvecklar teoretiska och praktiska kunskaper inom digitala kommunikationssystem, programmerbara system och elektroniska styrenheter.

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter om/i:

  • Felsöka kommunikations- samt navigationsutrustning
  • Utföra service, underhåll samt att programmera och driftsätta elektronik och system
  • Utföra installationsarbeten
  • Tillämpa lagar och föreskrifter vid installationsarbete
  • Använda rätt terminologi samt tekniska begrepp
  • På ett säkert sätt arbeta med laddningsutrustning

Efter avslutad utbildning kommer du ha kompetenser att självständigt/med ansvar att/förmåga att:

  • Använda och konfigurera programmerbara system
  • Analysera och arbeta med energioptimeringsprogram
  • Jobba med säkerhetsaspekter och framtidens batterianvändning
  • Läsa och tolka kopplingsscheman och servicemanualer
  • Förebygga och åtgärda fel i elektriska system och produkter i marin miljö

Utbildningen är i första hand för yrkesverksam personal och du som studerande kan läsa utbildningen i din egen takt. Detta möjliggör vi via vår lärplattform och Teams där allt nödvändigt instuderingsmaterial finns. Det är cirka två timmars föreläsning varje vecka och dessa timmar ger även möjlighet till individuella samtal/coaching med lärare.

Alla föreläsningar spelas in vilket gör att du kan tillgodogöra dig innehållet i efterhand, utan att oroa dig över att missa något. Kommunikation med lärare, utbildningsledare och mellan dig som studerande kan ske såväl i lärplattformen som i vår "Teamsgrupp" som är skapad specifikt för den här utbildningen. Tentamen, kunskapstest och inlämningsuppgifter läggs upp i antingen lärrplattform eller i vår Teamsgrupp. Du väljer sedan själv tidpunkt för att genomföra dessa.

Behörighet

Yrkeserfarenhet: Du som studerande ska ha minst 6 månaders heltids-erfarenhet av att arbeta eller studera i en verksamhet som omfattar det marina/maritima, inom fritidsbåtar alternativt sjöfarten eller närliggande områden. Relevanta yrkeskategorier är reparatör, tekniker, mekaniker, servicetekniker, montör, däcksman, matros, motorman eller motsvarande.

För att tillgodogöra dig utbildningen bör du ha tidigare erfarenhet av ovanstående verksamhetsområden, för att kunna arbeta på ett säkert, kvalitets- och miljömässigt sätt inom elektroniska styrenheter, energioptimering och navigationsteknik.

Fråga oss om sen antagning, det kan finnas platser kvar!

Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Höstterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
40 YH-poäng (ca. 0.4 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-11-09
Branscher
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)

Producent film och tv-drama

Newton Kompetensutveckling

En spännande producentutbildning i Stockholm, mitt bland mediehusen i Frihamnen. Om du har erfarenhet från branschen är detta din chans!

Som producent inom film och tv-drama får du det övergripande ansvaret för produktionen.

Som producent fattar du beslut om produktionsstart, vilket leder till inspelningsfasen där du tar ekonomiska och praktiska beslut. Du reser med ditt team till olika inspelningsplatser och upprättar ett lokalt produktionskontor för att planera en säker och hållbar inspelning.

Utbildningen
Utbildningen bedrivs i Stockholm och ger dig insikt i rekryteringsprocessen för filmteamet. Du kommer lära dig om alla avtal och förhandlingar som rör produktionen, inklusive agenter för skådespelarna. Du kommer också att samarbeta med olika underleverantörer framför och bakom kameran. Utbildningen ger dig värdefulla kontakter med producenter och möjligheten att arbeta med projektutveckling och produktion på etablerade film- eller tv-bolag.

Utbildningen passar dig som har några års erfarenhet inom film- eller tv-branschen. Du som är en problemlösare och som kommunicerar tydligt och dokumenterar väl. Yrket innefattar att planera och leda och du behöver ha en förståelse för arbetsprocesser inom kreativa och agila projekt. Du ser fördelar med att arbeta frilans och använder olika planeringsprogram, kalkylprogram samt kreativt arbete och kommunikation. Dina verktyg är din kreativitet, mobil och dator.

LIA
Din praktik (LIA1 och LIA2) kommer att genomföras på en filmproduktion eller ett produktionsbolag. Det ger dig möjlighet att skapa värdefulla kontakter som kan guida dig vidare till jobb inom branschen.

Grundläggande behörighet
För att uppfylla grundläggande behörighet till yrkeshögskolan måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå.

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-01-10)
2025-01-13
Utbildningsslut
2025-05-31
2026-05-31
Studietakt
100%
YH poäng
330 YH-poäng (ca. 1.7 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-10-31
Branscher
Kultur, media, design

BIM-projektering Byggnad

STI - Stockholms Tekniska Institut

BIM-projektering Byggnad är en distanskurs på deltid för dig, som har utbildning eller är yrkesverksam inom byggbranschen, som vill öka kunskaperna inom BIM-projektering. Allt från digitala modeller till produktionsprocesser och förvaltning av information ingår i upplägget.

Du har genomgångar och seminarier på distans med lektioner och genomgångar via video. Kursmaterial och genomgångar finns tillgängliga på lärplattformen under kursen. Inlämningar, redovisningar och tentamen görs digitalt via lärplattormen. Hela kursen ges på distans utan träffar. 

Du får lära dig om bland annat BIM och VDC (Virtual Design and Construction) samt hur dessa används inom fastighetsförvaltning och andra byggnadsområden. Du får ökade kunskaper om hur BIM används för modellering, projektering och samordning. Du lär dig också om projektplanering, projektekonomi och juridiska frågor inom projekten.

Vem är kursen till för och vilka förkunskaper behövs?
Kursen riktar sig till dig som redan har erfarenhet av byggbranschen och vill kompetensutveckla dig inom digital projektering. Kanske jobbar du redan med digitala ritningar och modeller, men vill fokusera mer på BIM-projektering. Eller så är du inom byggplanering och vill utöka din kunskap för att kunna gå in i en BIM-roll.

BIM-projektering Byggnad är också rätt val för dig med en eftergymnasial utbildning inom området.

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
50 YH-poäng (ca. 0.5 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-12-05
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)

BIM-projektering Infrastruktur

STI - Stockholms Tekniska Institut

BIM-projektering Infrastruktur är en distanskurs på deltid för dig som har utbildning eller är yrkesverksam inom infrastruktur/anläggning och vill ta steget till att arbeta med BIM under hela processen från projektering till förvaltning.

Vem är kursen till för och vilka förkunskaper behövs?
Kursen är för dig som redan jobbar inom infrastruktur- eller anläggningsbranschen och vill bli bättre på BIM-projektering och samordning. Den är också lämplig för dig med en eftergymnasial utbildning inom infrastrukturprojektering eller liknande. Du kommer att få användbar kunskap för att stärka din yrkesroll och utveckla din kompetens.

Minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid inom infrastrukturprojektering/anläggning, med relevant erfarenhet av digitala verktyg som AutoCAD, Revit och/eller Civil 3D i kombination med projektering av infrastruktur ELLER motsvarande kompetens från minst 2 års eftergymnasiala heltidsstudier inom infrastrukturprojektering, eller likvärdig utbildning.

Kursen
Under kursen lär du dig bland annat hur BIM och VDC (Virtual Design and Construction) används i befintliga och framtida anläggningsprojekt. Du får ökade kunskaper inom projektering och samordning inom BIM-området. Du lär dig också om projektekonomi, kalkylering och juridiska frågor inom projekten.

Du har genomgångar och seminarier på distans med lektioner och genomgångar via video. Kursmaterial och genomgångar finns tillgängliga på lärplattformen under kursen. Inlämningar, redovisningar och tentamen görs digitalt via lärplattormen. Hela kursen ges på distans utan träffar. 

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
50 YH-poäng (ca. 0.5 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-12-15
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)