Apotekstekniker
Apotekstekniker arbetar huvudsakligen med egenvårdsrådgivning, folkhälsofrågor, försäljning och varuhantering samt deltar i recepthanteringen. Var god läs mer på framtid.se
Apotekstekniker arbetar huvudsakligen med egenvårdsrådgivning, folkhälsofrågor, försäljning och varuhantering samt deltar i recepthanteringen. Var god läs mer på framtid.se
Var med och gör vården möjlig! Som steriltekniker utför du ett viktigt arbete för att sjukhus och mottagningar ska lyckas utföra patientsäkra operationer.
1,5 år | Distans från Stockholm | Kostnadsfri & CSN-berättigad
Som instrument- och steriltekniker jobbar du med instrumentvård, funktionskontroller och paketering av kirurgiska instrument. Du ansvarar för desinfektions- och steriliseringsprocesser och säkerställer att vården har rätt förutsättningar för att förhindra vårdrelaterade infektioner. Som steriltekniker kan du arbeta inom steriltekniska enheter på sjukhus, operationsavdelningar, tandvårdskliniker, djursjukhus och läkemedelsindustrin.
Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre är ett YH-program som riktar sig till dig med minst 1 års yrkeserfarenhet som undersköterska. Om du redan har arbetat som undersköterska inom äldreomsorgen är detta utbildningen för dig. Programmet erbjuder flexibilitet och är uppsatt för att du ska kunna kombinera dina studier med ditt nuvarande arbete.
Utbildningen är på halvfart och på distans och närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier.
Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om åldrandet och åldrandets livsvillkor. Du ska också få specialiserade kunskaper inom palliativ vård, geriatrisk omvårdnad, klinisk bedömning, IT och välfärdsteknologi samt rollen som handledare.
LIA, Lärande i arbete, ger dig god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.
Utbildningen ges på distans från Karlskrona, Stockholm och Umeå
Det här är ett yrke för dig som vill se till så att människor får det så bra som möjligt i slutet av deras liv. Denna utbildning i palliativ vård kommer bland annat ge dig kunskap om etiska dilemman, döendets olika stadier och stöd åt anhöriga. Den här utbildningen i palliativ vård passar dig som arbetar inom vården och som vill få specialistkunskap inom ett av vårdens viktigaste områden.
Efter specialistundersköterskautbildningen inom palliativ vård har du specialistkompetens inom palliativ vård och har kunskap om dess organisation och arbetssätt. Du kan identifiera vård- och omsorgsbehov hos patienter och närstående utifrån fysiskt, psykiskt och socialt perspektiv samt agera utifrån ett etiskt förhållningssätt. Du har koll på medicintekniska lösningar för att öka livskvaliteten hos dina patienter samt hantera kriser som kan uppstå i samband med vård i livets slutskede.
Denna palliativa vård-utbildning för undersköterskor gör att du kan utföra palliativ vård på sjukhus, vårdhem men även i hemmet.
Yh-utbildningen Stödpedagog vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet.
Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksamheten. Allt fler kommuner inför titeln stödpedagog i sina verksamheter.
Utbildningen bedrivs på halvfart på distans med inplanerade närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.
Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen. Du ska även få kunskaper om kommunikationsmetoder, pedagogik och individanpassat stöd. Utbildningen ger dig även kunskaper om etik och professionellt förhållningssätt, hälsans betydelse, social dokumentation och praktisk juridik.
LIA, Lärande i arbete, ger en god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.
Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som Stödpedagog inom daglig verksamhet, särskilt boende, socialpsykiatrin eller korttidsvistelse utanför det egna hemmet.
Medicinsk sekreterare eller vårdadministratör, utför administrativt arbete och är en nyckelperson inom hälso- och sjukvårdens administration. Du utför patientsäker medicinsk dokumentation med hjälp av modern teknik.
Yrkesrollen passar dig som är strukturerad, gillar att skriva och är intresserad av det svenska språket. Du en viktig kugge i vårdorganisationen.
Du arbetar med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor samt annan administrativ personal. Du arbetar med journalskrivning efter diktat, receptionsarbete där du tar emot patienter och bokar tider samt sköter remisshantering, men även arbetsuppgifter inom ekonomi som fakturahantering och avvikelsehantering förekommer. Det kan också vara aktuellt att ta fram och analysera statistiska underlag.
Arbetet är roligt, utvecklande och varierande, vilket kräver att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad, noggrann och klarar av att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.
Jobbet kan även innefatta delaktighet i utredningar, sammanställningar och presentation av framtaget material. Yrkesrollen ställer höga krav på kommunikativ förmåga och goda kunskaper i det svenska språket.
LIA
Utbildningen innehåller fyra Lia-perioder.
Efter utbildningen kan du arbeta som medicinsk sekreterare eller vårdadministratör på exempelvis sjukhus eller vårdcentral, inom företagshälsovård, forskningscentra eller läkemedelsföretag.