På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Tandsköterska

Tandsköterska

TUC Yrkeshögskola

Tandsköterska

Vill du ha ett omväxlande arbete där du arbetar med människor inom vård och hälsa? Vill du arbeta i team och träffa nya människor? Som tandsköterska har du en central roll i tandvårdsteamet tillsammans med tandläkare, tandhygienister och tandtekniker.

Som tandsköterska arbetar du självständigt med munhygien och tandhälsoinformation, puts, tandhälsokontroller, avtryckstagning samt fluorbehandling. Tandläkare kan även delegera uppgifter till tandsköterskan, som till exempel att ge lokalbedövning, ta röntgenbilder och göra enklare fyllningar. Allt detta lär du dig under utbildningen.

I yrkesrollen ingår allt från att ha egna patienter och ta röntgenbilder till mer traditionella uppgifter som att förbereda behandling, blanda material och sterilisera instrument. Att arbeta som tandsköterska är ett serviceyrke med mycket patientkontakt. Bemötandet är viktigt och du ska inge trygghet och tillit.

Utbildningen är skräddarsydd för att tillgodose branschens behov av kompetenta tandsköterskor och efter utbildningen har du de kunskaper och färdigheter som efterfrågas. Föreläsningar varvas med Lärande i arbete, LIA, och praktiskt arbete i vårt egna dentalrum på TUC. Tillgången till ett dentalrum ger dig möjlighet att öva praktiskt på det du lär dig.

LIA
Under sammanlagt 16 veckor är dina studier förlagda till olika tandvårdskliniker på så kallat Lärande i arbete.

Efter examen behärskar du konsten att informera om och utföra munvårdande insatser. Samtidigt som du arbetar kvalitets- och miljömedvetet och vet hur du ska hantera material ur ett miljöanpassat perspektiv.

Efterfrågan på kvalificerade tandsköterskor är stor och väntas öka ytterligare de närmaste åren.

Satellitort
Från TUC Yrkeshögskola i Jönköping kan du medverka på utbildningen genom direktsänd videolänk.

Kontakt
Caroline Jacobson, Utbildningsledare
0140-44 45 26

Studieort

Tranås kommun

Studietakt

100%

Poäng

325 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2021-12-17

2022-06-30

2022-12-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Tandsköterska på TUC Yrkeshögskola.