På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Film

Urmakarutbildning

Urmakarutbildning

TUC Yrkeshögskola

Urmakarutbildning

Tycker du om att arbeta med små detaljer? Vill du ha ett arbete där du använder din precision, koncentration och tålamod? Då är urmakaryrket något för dig.

Urmakeri är ett levande hantverk och en bransch som expanderar kraftigt. Eftersom det krävs många timmars övande för att bemästra yrket tillbringar du största delen av studietiden vid arbetsbänken.

Urmakarskolan följer den schweiziska utbildningsstiftelsen Wostep´s 3000-timmarsprogram i urmakeri vilket ger kompetens att erhålla internationellt certifikat samt svenskt gesällbrev som urmakare. Samtliga lärare är specialutbildade hos Wostep i Schweiz och har minst svenskt gesällbrev. Utbildningen avslutas med prov till gesällbrev samt det internationella Wostep-certifikatet.

Efter examen
Efter examen väntar en god arbetsmarknad, både i Sverige och utomlands. Återväxten av kvalificerade urmakare är betydligt lägre än pensioneringarna så det finns ett mycket stort behov av urmakare. Du har kompetens att serva både äldre ur samt moderna komplicerade mekaniska armbandsur. Du kan arbeta i märkesverkstad, serviceverkstad eller ha egen butik. Du kan även jobba som finmekaniker eller mikromekaniker.

Material
Utbildningen är kostnadsfri, men du måste ha utrustning i form av verktyg, kurslitteratur och material, för ca 38 000 kr. Utrustningen köper du och den måste finnas på plats vid terminsstart.

Vi rekommenderar att du köper utrustningen genom Urmakarskolan, i form av ett komplett startkit som är kraftigt rabatterat tack vare samarbetet med Wostep. Köper du utrustningen själv måste den överensstämma med, och vara av samma kvalitet som den skolan erbjuder. Om du blivit antagen och tackat ja till din plats måste du meddela skolan om du vill köpa ett startkit senast den 1 juli.

Kontakt
Hanna Paasikoski,
Administratör och utbildningsledare
0141-10 11 51

Studieort

Motala kommun

Studietakt

100%

Poäng

600 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-15

Slut

2022-06-10

2023-06-09

2024-06-07

2025-06-06

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Urmakarutbildning på TUC Yrkeshögskola.