Flygtekniker B1.1

Som flygtekniker är det viktigt att behålla lugnet i pressade situationer och att både kunna arbeta självständigt och i lag. Flygplan ställer stora krav på noggrannhet och ansvarstagande eftersom det handlar om säkerhet.

I din yrkesroll har du varierande arbetsuppgifter inom underhåll, reparationer, tillsyn, och ny tillverkning av flygplan. Arbetet är både praktisk och teoretiskt, vilket innebär att du måste tycka om att skruva samtidigt som du ska kunna sätta dig in i och fördjupa dig i material och manualer på engelska. Du använder ny teknik för att lösa tekniska problem genom metodisk felsökning och dokumentation av utfört arbete.

Behörighet

Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande.

Särskild behörighet

Lägst betyget E/Godkänd/3 i följande kurser eller motsvarande kunskaper :

- Engelska 6 / Engelska B

- Matematik 2 / Matematik B

- Fysik 1 eller motsvarande. Den som har gått något av programmen Elprogrammet, Energiprogrammet, Fordonsprogrammet eller Industriprogrammet med godkänt betyg i kurserna Ellära A, Ellära B och Elektronik grundkurs har behörighet i Fysik A/Fy1a eller 1b1 + 1b2. Motsvarande kurser till Fysik 1: Naturkunskap 1b, alternativt Naturkunskap 1a1 tillsammans med minst 50 gymnasiepoäng i kurser inom ämnen som Teknik, El, Installation, Automation, Industriteknik eller Fordonsteknik. Naturkunskap 2, 100 poäng får motsvara Fysik 1.

Utbildningen sker i samarbete med Edströmska.

Kontakt
vyh@vasteras.se
021-39 98 20

Händelser

februari 2024

onsdag
21
februari

Öppet hus

Kl. 16:00-18:00

Lokal: Tranellska, Sjöhagsv.4. Du får en rundvandring, möjlighet att träffa personal, studerande & representanter från branschen.

torsdag
22
februari

Branschträff tekniska utbildningar

Kl. 16:00-18:00

    Lokal: Foajén hotel Plaza (Skrapan). För mer information var god se utbildarens hemsida. Välkommen!

    mars 2024