På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Anläggningsdykare

Anläggningsdykare

Yrgo

Anläggningsdykare

Vill du ha ett spännande, fysiskt och annorlunda jobb? Som anläggningsdykare eller yrkesdykare utför du bygg- och anläggningsarbeten under vattenytan. Yrgos dykutbildning är den enda utbildningen i Sverige som ger dig kompetens att arbeta som anläggningsdykare. 

VAD GÖR EN ANLÄGGNINGSDYKARE?
Som anläggningsdykare arbetar du under vattenytan med att bygga och reparera broar, hamnar, farleder och kraftverk. I arbetsuppgifterna ingår till exempel att schakta, borra, spränga, svetsa, bygga formar, armera och gjuta. Dykarbeten kan utföras på ner till 50 meters djup, men görs oftast på grundare vatten.

Jobbet som anläggningsdykare är omväxlande, men också krävande. Det ställer höga krav på både fysik och yrkesskicklighet.

ARBETSPLATSER
Efter avslutad utbildning kan du arbeta som anläggningsdykare på exempelvis bygg- och entreprenadföretag, både i Sverige och Europa.

OM UTBILDNINGEN
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom dykning eller byggarbete – det ingår i din utbildning. Under utbildningen lär du dig bland annat

  • att dyka med vanligt förekommande utrustning
  • att utföra typiska bygg- och anläggningsarbeten under vatten, exempelvis svetsning, borrning och gjutning
  • om dykmedicin, arbetsmiljöfrågor, projektarbete och produktionsstyrning.

Utbildningen leder till nationella och internationella dykcertifikat som ansluter till den standard som utfärdas av IDSA (International Diving School Association) och EDTC (European Diving Technology Committé).

COMMERCIAL DIVER – ANLÄGGNINGSDYKARE PÅ INSTAGRAM
Besök Commercial Diver – Anläggningsdykare på Instagram för att få en bättre bild av vad utbildningen innehåller och leder till.

LIA (PRAKTIK)
En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans version av praktik. Under LIA:n får du träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen.

STUDIEUPPLÄGG OCH EXAMEN
Utbildningen är tvåårig, platsbunden (ej distans) och går på heltid i Svanesund på Orust. Undervisningen varierar mycket och består till stor del av praktiska moment men även av föreläsningar, seminarier, studiebesök och projektarbeten.

Vi arbetar tätt ihop med näringslivet och de flesta föreläsare, handledare och mentorer är yrkesverksamma personer inom området. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen och Europass.

SAMARBETAR MED BRANSCHEN
Vi har ett tätt samarbete med företag och organisationer i branschen, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, föreläser och tar emot studerande på LIA (praktik). Ledningsgruppen ser till att utbildningens innehåll håller en hög nivå och ger dig rätt kompetens. 

Studieort

Orusts kommun

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2021-09-06

2022-09-05

2023-09-04

Slut

2021-05-28

2022-05-27

2023-05-26

2024-05-24

2025-05-23

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-02-01

2021-04-15

2022-02-01

2022-04-15

2023-02-01

2023-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Anläggningsdykare på Yrgo.