Data & IT
Att jobba inom Data & IT innebär att man är i en bransch som hela tiden utvecklas och förändras. Det kan handla om att hantera information, strukturera och analysera den. Eller skapa innehåll på webbplatser eller sociala medier. Vanliga yrken inom data och IT-området kan vara programmerare, bygga webbsidor, nätverkstekniker, spelutvecklare eller digital strateg. Man kan även jobba med datasäkerhet eller support. Vår värld blir alltmer digital och i framtiden kommer även AI (Artificiell Intelligens) att påverka samhället och hur vi lever.
Är du en mjukvaruutvecklare som strävar efter att arbeta inom molnutveckling? Kursen Cloud Development erbjuder dig specialiserade kunskaper, färdigheter och verktyg som behövs för att skapa, hantera och utveckla molnlösningar. Utbildningen omfattar även ämnen som migrering, optimering och problemhantering, och ger dig möjlighet att tillämpa och hantera olika utvecklingsprocesser och verktyg.
Denna kurs är utformad för att passa din arbetslivsstil, med möjlighet till distansstudier i halvfart. Oavsett var du bor eller befinner dig kan du delta och dra nytta av kursens flexibla struktur.
Om kursen
Molnutveckling erbjuder en mängd otroliga fördelar, inklusive säkerhet, skalbarhet och smidighet. Den pågående digitaliseringsprocessen har gjort molnutveckling till en integrerad del av moderna IT-strategier och är därmed central för digital transformation. Molnkompetens har blivit en oumbärlig kompetens inom mjukvaruutveckling med tanke på den ökande efterfrågan och behovet av att hantera komplexa IT-miljöer.
Denna kurs är skräddarsydd för dig som redan har erfarenhet inom mjukvaruutveckling och nu vill specialisera dig inom molnutveckling och molnadministration. Genom kursen kommer du att få praktiska färdigheter, kunskaper och verktyg för att trivas och lyckas som molnutvecklare. Ett av de viktigaste inslagen är att du får bekanta dig med de stora molnplattformarna och deras verktyg för molnutveckling.
Kursen fokuserar inte på ett enskilt programmeringsspråk utan ger dig möjlighet att arbeta med många olika språk, vilket är en fördel i molnmiljöer. Du kommer att lära dig att migrera projekt till molnet, använda containerization-tekniker som Docker, samt förståelsen för IAM (Identity and Access Management) och dess roll inom molnutveckling.
Genom kursen kommer du också att introduceras till serverless teknik och dess fördelar, samt verktyg som API Gateway och molndatabaser för att hantera API-anrop och data i molnet. Ämnen som säkerhet, optimering och kostnadseffektivitet, samt hur molnutveckling kan bidra till en hållbar utveckling, täcks också.
Kursen erbjuds på distans och har ett flexibelt upplägg så att du kan kombinera dina studier med arbete. Lektionerna livesänds via en digital studieplattform där du kan interagera med utbildare och andra deltagare. Som kursdeltagare förväntas du ha yrkesmässig erfarenhet inom mjukvaruutveckling eller programmering och vara bekväm med att använda engelska som huvudsakligt kursmaterial.
Upplägg
Distans, halvfart, 28 veckor. Därutöver sker handledning och frågestunder.
Behörighet
Gymnasieexamen samt minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarade inom mjukvaruutveckling/programmering
Mer information och kontakt
För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.
Vill du förbättra dina kunskaper och färdigheter inom testautomatisering? Denna kurs ger dig de verktyg och den kunskap du behöver för att hantera testautomatisering med hjälp av Python, ett ledande språk inom automatiserad mjukvarutestning. Utbildningen ges på distans och halvfart, vilket gör det möjligt för dig att delta var du än befinner dig och att kombinera studierna med ditt arbete. Ta chansen att fördjupa dina kunskaper inom testning och säkerställa kvalitet och effektivitet i mjukvaruutvecklingsprocesser!
Om kursen
I utbildningen Testautomatisering med Python får du djupgående kunskaper i testautomatisering med hjälp av programmeringsspråket Python, en kompetens som är mycket efterfrågad inom mjukvaruutveckling. Genom utbildningen utrustas du med verktyg och metoder för att inte bara automatisera testprocesser, utan också för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet genom hela utvecklingscykeln.
Du kommer att lära dig att skriva och implementera automatiserade tester för olika nivåer av mjukvaran, inklusive enhetstester, integrationstester och GUI-tester. Utbildningen täcker allt från grundläggande programmering i Python till avancerade tekniker inom testautomatisering och användning av olika testverktyg. Du får också praktisk erfarenhet i att använda versionshanteringssystemet Git och skriva enhetstester.
Vi utforskar också viktiga aspekter av testmetodik och kravhantering, där du får insikt i hur man formulerar och verifierar krav på mjukvaran, samt hur testning passar in i den övergripande mjukvaruutvecklingsprocessen. Du kommer att utveckla färdigheter som gör det möjligt att planera, genomföra och övervaka testautomatiseringsprojekt effektivt, med fokus på att lösa komplexa problem och förbättra mjukvarans kvalitet.
Kursen ger dig specialiserade kunskaper inom testautomatisering och programmering med Python, vilket förbereder dig i att driva testautomatiseringsinitiativ inom mjukvaruutveckling.
Upplägg
Distans, halvfart 24 veckor.
Behörighet
Minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarande inom mjukvaruutveckling eller testning (inklusive manuell testning).
Mer information och kontakt
För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.
Vill du lära dig koda i C# i ramverket .NET? Studera till .NET-utvecklare och utveckla applikationer som kan användas på smartphones, surfplattor och datorer. Framför allt arbetar du med backend där du utvecklar säkra databaser, programvaror och molnlagring. Du kan även arbeta med frontend för att designa och utforma hemsidor och appar.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Programmering 1
• Engelska 6
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Vill du arbeta som säljare inom den expansiva och spännande IT-branschen? Läs till Account Manager IT Sales och landa en eftertraktad spetskompetens.
IT-branschen blir alltmer komplex och för att kunna arbeta med försäljning inom området ställs höga krav på kompetens, både inom försäljning och inom teknik. I och med att IT-branschen expanderar åt alla håll finns därför ett stort behov av just denna säljinriktning.
Utbildningen Account Manager IT Sales är framtagen i samarbete med IT-företag på marknaden. Detta för att erbjuda en Yh-utbildning som motsvarar den kompetens som eftersöks idag.
Om rollen som IT-säljare
Yrkesrollen förenar teknik med försäljning i en härlig mix! Med Yh-utbildningen Account Manager IT Sales blir du en kvalificerad säljare med teknisk förståelse. Utbildningen ger dig kompetens inom bland annat teknik/produktkunskap, projektledning, marknadsföring, affärsjuridik och affärsengelska. Du får alltså alla de viktiga verktyg och kunskaper som du behöver för att göra affärer inom tech-branschen.
Efter utbildningen kan du arbeta med att sälja lösningar inom IT-området till företag, organisationer och kommuner. Framtidsutsikterna för yrkesrollen är mycket goda och möjligheterna till en gynnsam karriär är många!
Efter examen kan du arbeta som exempelvis
______________________________________
Har du eventuella frågor om utbildningen? Då är du varmt välkommen att kika in på vår hemsida. Där hittar du kontaktuppgifter till våra utbildningsledare som gärna besvarar alla dina frågor.
Med vänliga hälsningar
/ Sälj & Marknadshögskolan
EFTERFRÅGAN PÅ INGENJÖRER SOM KAN UTVECKLA AUTOMATION OCH DIGITALISERING ÄR MYCKET STOR! VI HAR UTBILDNINGEN!
Studera i Halmstad, Lidköping eller i Ljungby! Du får låna en laptop under utbildningstiden!
YRKESOMRÅDEN
Automation finns överallt men framförallt inom tillverknings- och processindustrin. Det kan t.ex. vara inom livsmedels-, fordons-, massa-, energi-, utvecklings-, förpacknings-, metallindustri samt konsult- och entreprenadverksamheter.
I ett automationssystem finns det alltid övergripande styr- och reglersystem som PLC-system och komponenter i dess periferi som givare, ställdon, servon, motorer, HMI-paneler, industriella nätverk etc. För att dessa ska kunna samverka tillsammans i ett helintegrerat system behövs automations- och digitaliseringsingenjörer.
YRKESROLLEN
En automations- och digitaliseringsingenjör utför uppgifter som t.ex. projektering, konstruktion, virtuell verifiering/simulering, installation, montage och programmering av automations- och digitaliserade system.
Yrkesrollen som automations- och digitaliseringsingenjör är mycket omväxlande och utvecklande och branschen har ett stort rekryteringsbehov av denna kompetens.
DATOR
Under utbildningstiden får du låna en laptop (high performance) av oss.
UTBILDNINGEN
Utbildningen är på 2 läsår (aug – juni) och man kan välja att läsa i Halmstad, Lidköping eller i Ljungby. Utbildningens olika kurser är framtagna tillsammans med branschen för att matcha den kompetens som de behöver.
Kurser
Följande kurser ingår i utbildningen.
- Industriell elteknik och CAD, 40p
- Driv- och positioneringsteknik, 15p
- Industriell digitalisering, 25p
- Digital- och analog reglerteknik, 25p
- PLC-system och programmering, 40p
- Virtuell simulering och HMI/SCADA, 15p
- Cyber security OT och industriell IT, 15p
- Person- och maskinsäkerhet, 15p
- Digital fastighetsautomation, 15p
- Projektmetodik och dokumentation, 15p
- Hållbarhets- och produktionsekonomi, 15p
- Teknisk engelska automation, 10p
- Mekanik och CAD, 20p
- Examensprojekt, 30p
- LIA 1, 20p
- LIA 2, 30p
- LIA 3, 55p
Summa: 400p
Kurserna integreras för att ge en samlad kompetens för att kunna utöva yrket. Undervisningen varvas med teori och praktiska laborationer för att stärka kunskaperna. Vi arbetar med system som i dag används i industrin så att man känner igen tekniken när man är på LIA och när man efter utbildningen ska börja arbeta inom yrkesområdet.
Både lokaler och utrustning på skolan finns tillgängliga även efter ordinarie skoltid för att öka flexibiliteten och möjlighet att öva på det man har behov av.
Vissa delar i utbildningen spelar vi in så att man kan repetera i efterhand.
BRANSCHEN
Vi samverkar med ett stort antal företag på olika sätt i utbildningen. För att nämna några, AFRY, Albany International, Arla Foods, Carlsberg Sverige, Getinge Sterilization, Lindab, Essity, Stora Enso Paper, Spitze, Assemblin, Dafgårds, Electrolux m.fl.
ANSÖKA
Det gör man direkt på vår hemsida.