Nätverkstekniker – Nationell Yrkesutbildning (NY) bild

Nätverkstekniker – Nationell Yrkesutbildning (NY)

I utbildningen till Nätverkstekniker får du kunskap om hur du installerar, administrerar och reparerar datorsystem och kommunikationsutrustning. Utbildningen erbjuder flera karriärvägar, såsom nätverkstekniker/systemtekniker, IT-supporttekniker och IT-drifttekniker. Med fokus på praktiska färdigheter och teknisk expertis ger denna utbildning en stark grund för att lyckas inom olika områden av IT-branschen. Kickstarta din IT-karriär!

Vår skräddarsydda utbildning för nätverkstekniker är idealisk för dig som vill ha en snabb och enkel start i IT-världen. På bara fyrtio veckor får du de eftertraktade färdigheterna inom nätverksadministration som arbetsgivare söker. Beläget i centrala Stockholm erbjuder vår utbildning praktisk träning och en tydlig väg till anställning.

Utbildningen är på heltid och äger rum i våra lokaler i Alvik, Stockholm. Vi mixar föreläsningar, laborationer och grupprojekt med individuella studier.

Efter avslutad utbildning är du rustad att arbeta som nätverkstekniker, IT-supporttekniker, drifttekniker inom IT eller nätverksadministratör. Utbildningen ger dig mycket goda karriärmöjligheter i takt med att du skaffar dig erfarenhet av yrket och branschen. 

UTRUSTNING INFÖR STUDIERNA
För att delta i utbildningen behöver du en vanlig dator med internetanslutning.

BEHÖRIGHET/FÖRKUNSKAPER
Du måste vara minst 20 år och ha godkända betyg från grundskolan, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet, eller annan omständighet som gör att du kan tillgodogöra dig utbildningen. Du är också behörig om du är under 20 år, men har avslutat ett nationellt program på gymnasiet eller motsvarande utbildning och uppfyller övriga behörighetskrav.