Elingenjör - Fastighet, industri och järnväg
Ett vanligt arbetsområde är för elingenjörer är inom kraftverk och kraftnät. Vanliga arbetsuppgifter för elkraftingenjörer är nätplanering och projektering. Läs mer på framtid.se
Ett vanligt arbetsområde är för elingenjörer är inom kraftverk och kraftnät. Vanliga arbetsuppgifter för elkraftingenjörer är nätplanering och projektering. Läs mer på framtid.se
Har du ett brinnande intresse för 3D-grafik och är en fena på programmering? Är du dessutom en problemlösare av rang, ja men då kanske en utbildning till Technical Artist är något för dig.
Om utbildningen
Denna utbildning riktar sig till dig som brinner för grafik och programmering, den inleder på en relativt avancerad nivå inom 3D-teknik och spelmotorer. Många som går utbildningen har därför tidigare erfarenhet. Exempelvis jobb inom grafik, 3D-grafik eller programmering eller motsvarande kompetens.
Under utbildningen får du kunskaper inom shaders, vfx, rigging, scripting/tools och mycket mer. Du lär dig även utveckla verktyg så som; shaders, animationssystem och partikelsystem. Vidare lär du dig utveckla spel från idé till mål, allt enligt den processmetodik som används i branschen.
Du fungerar som en kommunikationscentral mellan disciplinerna vid skapandet av ett spel och stöder ditt team för att nå er gemensamma vision. Detta innebär en lösningsfokuserad roll där du aktivt jobbar med att underlätta och optimera arbetsflöden för gruppen.
Under utbildningen skapar de studerande på utbildningen åtta spel tillsammans med de andra disciplinerna på skolan, från första idé till spelbart spel enligt den arbetsmetodik som används av företagen i branschen. Detta ger dig en värdefull insikt kring vad det innebär att samarbeta med andra yrkesroller och du får en god förståelse för de möjligheter och utmaningar andra yrkesroller kan möta i arbetet med att skapa ett spel.
Gemensamt för all spelutveckling är att den sker tvärdisciplinärt och agilt. En tredjedel av utbildningen är LiA – praktik - på ett spelföretag där du får använda de kunskaper du förvärvat under tiden på skolan.
________________________________________________________________
THE GAME ASSEMBLY – UTSEDD TILL EN AV VÄRLDENS FRÄMSTA SPELSKOLOR
The Game Assembly – utsedd till en av världens främsta spelskolor – har utbildat framtidens spelutvecklare sedan 2008. TGA är en yrkeshögskola som bedriver utbildningarna i nära samarbete med spelbranschen och är idag är en viktig aktör för att förse den svenska och internationella branschen med talangfulla medarbetare.
Vill du gå en kort utbildning som leder till jobb med bra lön? Ta chansen att utbilda dig till kvalificerad svetsare! Arbetsmarknaden är mycket god då svetsare under de senaste åren varit ett av de yrken där det råder stor brist på arbetskraft. Du behövs!
Osby Lärcenter/Vuxenutbildningen och Ekbackeskolan erbjuder en ettårig yrkeshögskoleutbildning (40 veckor) till certifierad svetsare med kvalificerad kompetens, 200 yh-poäng. Det finns 12 platser och utbildningen är riksrekryterande.
Under utbildningens gång kommer du att lära dig kvalificerad svetsning i olika material och med olika metoder, såväl individuellt som i arbetslag. Du kommer också att producera och läsa ritningar samt läsa och förstå men även skriva egna WPS-er.
Kurser inom utbildningen:
Valbara kurser:
Efter avslutade studier har du de färdigheter som krävs för anställning inom verkstadsindustrin där stora krav ställs på kompetens och kvalitet. Kvalificerad svetsare är ett arbete med goda framtidsutsikter då efterfrågan på utbildad personal är stor.
Utbildningen leder till följande yrken:
Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.
Varmt välkommen med din ansökan!
Kontakt
Jörgen Persson, Utbildningsledare och svetsspecialist
0709-31 80 81
Fysiska träffar i Hässleholm varvas med distansstudier och studiebesök som anknyter till kursinnehållet. Perfekt för den som är yrkesverksam och vill vidareutbilda sig. De fysiska träffarna förläggs i möjligaste mån till vinterperioden för att underlätta för anläggningsföretagen.
Utbildningslokalerna som används vid de fysiska träffarna finns i direkt anslutning till Hässleholms Centralstation. Du som inte har möjlighet att satsa på heltidsstudier och någon av ingenjörsutbildningarna vid Yrkeshögskolan Syd har här en utmärkt möjlighet att utveckla din kompetens inom anläggningsteknik. Yrkesroller som utbildningen kan leda till (beroende på bakgrund och förkunskaper) är arbetsledare i produktion, kalkylering, projektledning, eller som egen företagare.
Arbetsmarknaden är mycket god för utbildade tekniker inom anläggning. Arbetsledare och samordnare vid anläggningsprojekt är och kommer framöver att vara en bristvara. Det behövs därför kvalificerade medarbetare med rätt kompetens. Stora projekt inom infrastruktur och VA-underhåll är områden där det ständigt behövs arbetsledare med både yrkeserfaren och utbildning.
CSN
YH-utbildningarna berättigar till studiemedel från CSN och är avgiftsfria för studenterna förutom kurslitteratur och studiematerial.
Behörighet
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
Bygg- och anläggningsprogrammet
OCH
Yrkeserfarenhet: 2 år
2 års relevant dokumenterad yrkeserfarenhet från anläggningsarbete.Yrkeserfarenheten ska vara dokumenterad vad gäller vilken yrkesroll man innehaft och vilka arbetsuppgifter som utförts.
Har du ett genuint intresse för byggproduktion? Tycker du om att skapa helhet av detaljer? Vill du ha ett fritt och omväxlande arbete som arbetsledare inom byggbranschen? Ta steget i rätt riktning och utbilda dig till byggnadsingenjör på YHS i Hässleholm!
Som byggnadsingenjör med inriktning produktionsledning har du ett kreativt, koordinerande och omväxlande arbete där du som nyckelperson har överblick över hela byggprocessen. Utbildningen ger dig rätt kompetens som efterfrågas av branschen. Du får bland annat kunskaper om bygg- och anläggningsprocesser, branschens standardavtal, kvalitets, miljö- och arbetsmiljö, upphandling, produktionsplanering samt produktionsekonomi, praktiskt ledarskap och organisationsutveckling knuten till branschen. Du får färdigheter i använda digitala verktyg i olika skeden av projektet. Du lär dig hur du kvalitetssäkrar arbetet samt hur du tillämpar förfrågningsunderlag och bygghandlingar i byggprojekt.
Efter avklarad, avgiftsfri och studiemedelsberättigad utbildning, ska du kunna ta dig an olika arbetsuppgifter och utmaningar såväl inne på kontoret som ute på byggarbetsplatsen och arbeta som bland annat byggnadsingenjör, arbetsledare eller platschef inom bygg och anläggning, bygglovshandläggare, CAD-ritare, arbetsmiljösamordnare.
Framtiden ser ljus ut inom bygg- och anläggningsbranschen. Din börjar hos oss på Yrkeshögskolan Syd!
Framtidsutsikter
Sverige satsar stora resurser på infrastruktur under kommande åren och arbetsmarknaden lider brist på ingenjörer med rätt kompetens. Personer som arbetar inom samhällsbyggnadssektorn hjälper till i utvecklingen och byggandet av våra framtida och hållbara samhällen. Byggkonjunkturen är väldigt stark och byggverksamheten har utvecklats mycket under flera års tid. Möjligheterna till arbete är mycket goda för utbildade byggnadsingenjörer.
Vår utbildning, skräddarsydd efter branschens behov, ger dig en bred grund att stå på samt spetskompetens att tillämpa och utvecklas inom bygg-och anläggningsbranschen.
LIA
Lärande i arbete förläggs till branschföretag och omfattar 26 veckor under två perioder. Du väljer själv företag och ort.
Behörighet
Särskilda förkunskaper krävs i form av lägst betyget E (betyg G*) i:
eller motsvarande kunskaper förvärvade genom annan likvärdig utbildning.
*Gäller kurser före den 1 juli 2011 (GY2000) inom gymnasieskolan eller före 1 juli 2012 för gymnasiekurser inom vuxenutbildning.
Då det väntas många pensionsavgångar inom branschen och mycket statistik pekar mot en ökning av kollektivtrafiken på både kort och lång sikt vilket är både miljömässigt och ekonomiskt för invånarna, så kommer under de närmaste åren att satsas miljarder kronor för att förbättra infrastruktur och underhåll gällande järnväg och fordon. Detta i sin tur leder till en ökad efterfrågan på kompetent underhållspersonal med rätt teknisk utbildning.
Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning och med samtliga avklarade kurser får du en yrkeshögskoleexamen på 300 YH-poäng vilket motsvarar 1,5 års studier. I utbildningen är det inbyggd praktik eller LIA (lärande i arbete) vilket innebär att man är ute i arbetslivet, på företag, och får testa sina kunskaper, färdigheter och kompetenser i en relevant miljö, men också lära sig nya saker i skarpt läge. Praktiken är sammanlagt 20 veckor av totalt 60 utbildningsveckor.
Yrkesroller efter utbildningen
Behörighet
Särskilda förkunskaper krävs i form av lägst betyget E (betyg G*) i:
Matematik 2 (B)
eller
Ellära 1
eller motsvarande kunskaper förvärvade genom annan likvärdig utbildning.
*Gäller kurser före den 1 juli 2011 (GY2000) inom gymnasieskolan eller före 1 juli 2012 för gymnasiekurser inom vuxenutbildning.