På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Digital Designer

Digital Designer

Yrgo

Digital Designer

Brinner du för design och digital teknik och vill arbeta med kommunikation via digitala medier? Då är vår utbildning till Digital Designer något för dig.

Utbildningen är en designinriktad med stort fokus på teknik som ger dig kompetens för arbete inom kommunikationsbranschen, webbyrån eller inhouse på företag. Du arbetar innovativt och produktivt i team på en byrå, t ex tillsammans med UXare, AD och programmerare där du utför de visuella elementen i den kreativa och producerande delen av arbetet.

Du formger och producerar digitala tillgångar såsom responsiva enheter, User Interface (UI), filmer, animationer och har förståelse för User Experience (UX) design. Du får kunskap i grafisk design, rörligt media, HTML och CSS. Arbetet kan vara en brief riktat mot uppdrag med kundkontakt där konceptutveckling, strategisk förståelse ingår.

Du har ett genuint intresse för digital teknik och gränssnittslösningar i digitala medier. Du har en passion för formgivning, samt hantverket med pixlar, typografi, UX och motiondesign.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

ARBETSMARKNAD
Behovet av teknisk, digital spetskompetens är en bristvara och branschen söker alltid professionella medarbetare. Regionalt finns ett stort behov av arbetskraft de kommande fyra åren. Arbetsmarknaden finns inom reklam- och kommunikationsbyråer, inhousebyråer, webbyråer, designbyråer och liknande. Arbetsfältet är stort och spänner över yrkesroller som Digital Designer, Digital Producer, Digital Creator och Digital Innovator. Utbildningen ger dig möjligheten att skapa en framtid i branschen.

Frågor om utbildningen
Marie Kalmnäs
Tel: 0761-19 87 18

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-09-06

2022-09-05

2023-09-04

Slut

2021-05-28

2023-06-30

2024-06-30

2025-06-30

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-02-01

2021-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Digital Designer på Yrgo.