Molnutveckling med Azure

Efter kursen har du de moderna och aktuella kunskaperna som företagen efterfrågar och du kommer ha flera spännande möjligheter i branschen. Med Azure kan utvecklare dra nytta av molndatabaser, kontinuerlig integration och distribution (CI/CD), samt skalbarhet och hög tillgänglighet.

Framtid.se websida

Tips på andra utbildningar som kanske passar

Automations- och digitaliseringsingenjör

Yrkeshögskolan i Halmstad

EFTERFRÅGAN PÅ INGENJÖRER SOM KAN UTVECKLA AUTOMATION OCH DIGITALISERING ÄR MYCKET STOR! VI HAR UTBILDNINGEN!

Studera i Halmstad, Lidköping eller i Ljungby! Du får låna en laptop under utbildningstiden!

YRKESOMRÅDEN
Automation finns överallt men framförallt inom tillverknings- och processindustrin. Det kan t.ex. vara inom livsmedels-, fordons-, massa-, energi-, utvecklings-, förpacknings-, metallindustri samt konsult- och entreprenadverksamheter.

I ett automationssystem finns det alltid övergripande styr- och reglersystem som PLC-system och komponenter i dess periferi som givare, ställdon, servon, motorer, HMI-paneler, industriella nätverk etc. För att dessa ska kunna samverka tillsammans i ett helintegrerat system behövs automations- och digitaliseringsingenjörer.

YRKESROLLEN
En automations- och digitaliseringsingenjör utför uppgifter som t.ex. projektering, konstruktion, virtuell verifiering/simulering, installation, montage och programmering av automations- och digitaliserade system.

Yrkesrollen som automations- och digitaliseringsingenjör är mycket omväxlande och utvecklande och branschen har ett stort rekryteringsbehov av denna kompetens.

DATOR
Under utbildningstiden får du låna en laptop (high performance) av oss.

UTBILDNINGEN
Utbildningen är på 2 läsår (aug – juni) och man kan välja att läsa i Halmstad, Lidköping eller i Ljungby. Utbildningens olika kurser är framtagna tillsammans med branschen för att matcha den kompetens som de behöver.

Kurser
Följande kurser ingår i utbildningen.
- Industriell elteknik och CAD, 40p
- Driv- och positioneringsteknik, 15p
- Industriell digitalisering, 25p
- Digital- och analog reglerteknik, 25p
- PLC-system och programmering, 40p
- Virtuell simulering och HMI/SCADA, 15p
- Cyber security OT och industriell IT, 15p
- Person- och maskinsäkerhet, 15p
- Digital fastighetsautomation, 15p
- Projektmetodik och dokumentation, 15p
- Hållbarhets- och produktionsekonomi, 15p
- Teknisk engelska automation, 10p
- Mekanik och CAD, 20p
- Examensprojekt, 30p
- LIA 1, 20p
- LIA 2, 30p
- LIA 3, 55p

Summa: 400p

Kurserna integreras för att ge en samlad kompetens för att kunna utöva yrket. Undervisningen varvas med teori och praktiska laborationer för att stärka kunskaperna. Vi arbetar med system som i dag används i industrin så att man känner igen tekniken när man är på LIA och när man efter utbildningen ska börja arbeta inom yrkesområdet.

Både lokaler och utrustning på skolan finns tillgängliga även efter ordinarie skoltid för att öka flexibiliteten och möjlighet att öva på det man har behov av.

Vissa delar i utbildningen spelar vi in så att man kan repetera i efterhand.

Behörighet - läs mer här >>

BRANSCHEN
Vi samverkar med ett stort antal företag på olika sätt i utbildningen. För att nämna några, AFRY, Albany International, Arla Foods, Carlsberg Sverige, Getinge Sterilization, Lindab, Essity, Stora Enso Paper, Spitze, Assemblin, Dafgårds, Electrolux m.fl.

ANSÖKA
Det gör man direkt på vår hemsida.

LÄS MER PÅ VÅR HEMSIDA!

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-19)
Utbildningsslut
2026-06-05
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT
Satellitort
Ljungby, Lidköping

Webbutvecklare inom .NET

EC Utbildning

Ta dina programmeringskunskaper och ditt intresse för kod till nästa nivå! Läs till Webbutvecklare inom .NET.

Kod är grunden till alla webbsidor, appar och gränssnitt. Ju mer digitaliserade vi blir och ju fler plattformar som används, desto större blir också behovet efter programmerare som kan skriva och utveckla denna kod.

I den här utbildningen specialiserar du dig på webbutveckling med utgångspunkt i Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket #C. Tillsammans ligger dessa till grund för de flesta av dagens kommersiella applikationer och är starkt etablerade både i Sverige och resten av världen. Med denna yrkesinriktning kommer du med andra ord att vara rykande het på arbetsmarknaden.

Du lär dig även utveckla interaktiva webbsidor, applikationer och gränssnitt mot användare samt plattformsoberoende multimedia-applikationer för webbpublicering. Du får även god inblick i angränsande kompetensområden såsom webbsäkerhet, databaser och mjukvaruanalys. Utbildningen erbjuder alltså en bred kunskapsbas inom allt från C#-programmering, HTML5 och JavaScript och webbsäkerhet.

Vad blir du efter examen?

Du kan arbeta som:

  • Webbutvecklare inom .NET
  • Systemutvecklare
  • Applikationsutvecklare
Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT

Javautvecklare

Teknikhögskolan

Vill du lära dig koda i Java? Studera till Javautvecklare och få ett kreativt arbete som finns över hela världen. Ofta arbetar du i team och projekt där du tar fram nya system eller vidareutvecklar befintliga lösningar, men du kodar även på egen hand. Bli proffs på Javaprogrammering, frontend-lösningar och produktion av säker mjukvara.

✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat

Behörighetskrav

• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Programmering 1

Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Studietakt
100%
YH poäng
405 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT

Systemutvecklare med .NET-inriktning

NBI/Handelsakademin

Vill du jobba med programmering och utveckla data/IT-system? Utbildningen Systemutvecklare – objektorienterad systemutveckling ger dig kompetens att jobba som t ex systemutvecklare, databasutvecklare, systemarkitekt, IT-projektledare eller IT-säljare.

Som systemutvecklare är din huvudsakliga kompetens programmering och du har en viktig roll när nya IT-system ska utvecklas eller när befintliga system ska förändras eller vidareutvecklas.

Till skillnad från en webbutvecklare har systemutvecklaren kompetens att delta i hela utvecklingsprocessen – från analys, design och programmering till test och dokumentation av ett system. Det kan röra sig om hela eller delar av system – allt ifrån ekonomisystem till stora system för att styra industriproduktion.

Systemutvecklaren jobbar ofta i team med både beställare och användare och medverkar även i utformningen av kostnads- och arbetsplaner.

Objektorienterad systemutveckling är en effektiv och kraftfull metod, särskilt vid konstruktion av större program. Ett program kan innehålla flera objekt som interagerar med varandra, och programdelar från ett program kan ofta återanvändas i ett annat.

I den här utbildningen lär du dig objektorienterad programmering med Java och .NET och du får analysera och designa webb- och nätverksapplikationer.

Yrkesroller efter utbildningen

  • Systemutvecklare
  • Systemarkitekt
  • IT-projektledare
  • IT-säljare
  • NET, och Java-utvecklare
  • Mjukvaruutvecklare
  • Databasutvecklare/administratör

Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.

Värdefull praktik på företag (LiA)
Genom dina praktikperioder (9v + 14 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

Ansökan - såhär går det till
Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Studieform och upplägg
80 veckor/2 år. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Förkunskaper
Gymnasieexamen samt lägst betyg E i matematik 2/B och programmering 1/A eller motsvarande kunskaper

Vi erbjuder avgiftsfria förberedande kurser i programmering 1/A för dig som ansöker till oss.

Om du inte har examen och rätt betyg, kan du ändå vara behörig utifrån s.k. reell kompetens. Den kan du ha fått genom t.ex. arbetslivserfarenhet eller annan utbildning.

Kontakta oss gärna, eller läs mer på

https://www.nbi-handelsakademin.se/

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-26)
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT

IT-säkerhetsutvecklare

EC Utbildning

Satsa på en högaktuell yrkesroll och hjälp företag med IT-säkerhet. Studera till IT-säkerhetsutvecklare.

I dag sker det mesta digitalt och de flesta företag använder sig av datahantering och datalagring på olika sätt. Den snabba digitaliseringen har medfört att många IT-processer idag tyvärr saknar den säkerhet som behövs. Vilket medför att många system och plattformar är enkla mål för intrång och läckor.

Cybersäkerhet är ett högaktuellt område där ny kompetens är väsentlig framåt! Som IT-säkerhetsutvecklare jobbar du med att säkra upp i digitala miljöer. Du arbetar aktivt med riskanalyser och sårbarhetshantering – för att hjälpa företag att förebygga intrång i sina nätverk och moln.

I utbildningen lär du dig hur du identifierar, förhindrar och åtgärdar säkerhetsrisker i system och tjänster. Du får även kompetens i hur nya IT-lösningar implementeras i befintliga system, i enlighet med dagens säkerhetsföreskrifter. Utbildningen erbjuder med andra ord en bred kompetens, som innefattar expertis in om nätverkssäkerhet, molnsäkerhet och datasäkerhet.

Vad blir du efter examen?

Du kan arbeta som:

  • IT-säkerhetskonsult
  • IT-säkerhetstekniker
  • IT-säkerhetssamordnare

 
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
425 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT