På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Designteknik - Surface designer

Designteknik - Surface designer

Yrgo

Designteknik - Surface designer

Vill du gå framtidens utbildning inom design? Är du intresserad av estetiska uttryck och former?

Hos oss får möjlighet att kombinera kreativitet med tekniskt kunnande. Som designtekniker/formbestämmare medverkar du i designprocessen genom att framställa datorgenererade modeller för framförallt fordonsindustrin. Dessa modeller används som underlag för tillverkning, prototypframställning, designdiskussion och visualisering. Du blir en viktig del i en spännande bransch!

En formbestämmares arbete kan liknas vid en lermodellörs, fast istället för att använda lera för att bygga upp eller skulptera fram en modell, använder du ett 3D-modelleringsprogram för att göra detta. Att bygga upp modellerna med stor noggrannhet är det mest centrala för en formbestämmare, men det går även att använda modellerna för visualisering.

I utbildningen blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar och projektarbeten. Under LIA-perioderna som är en tredjedel av utbildningen får du en unik möjlighet att fortsätta ditt lärande på en arbetsplats. Där kan du förankra dina teoretiska kunskaper och skaffa dig goda kontakter och referenser i arbetslivet, i Sverige eller utomlands.

ARBETSMARKNAD
Som Designtekniker/formbestämmare är möjligheterna stora och efter examen du kan arbeta inom industriell design, bilindustrin och produktdesign. Behovet av kompetens inom formbestämning är mycket stor hos konstruktions- och designföretag både i Sverige och utomlands.

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta som bland annat formbestämmare, konceptmodellör, studioingenjör eller visualiserare.

Frågor om utbildningen
Tara Zarei
Tel: 070–259 79 00

Studietakt

100%

Poäng

415 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2021-09-06

2022-09-05

Slut

2021-05-28

2022-05-27

2023-05-26

2024-05-24

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-02-01

2021-04-15

2022-02-01

2022-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Designteknik - Surface designer på Yrgo.