Vill du snabbt ha ett attraktivt jobb och högre lön? Då är en YH-utbildning på Nackademin ett bra val.

– På Nackademin utbildas du till en efterfrågad yrkesroll på arbetsmarknaden och 9 av 10 av våra studenter med fullständiga betyg har jobb direkt efter examen
, säger Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin.

Snart är det dags att söka höstens utbildningar. För den som vill ha stor chans till jobb är en yrkeshögskoleutbildning – YH-utbildning – ett bra val. Här är varje utbildning utformad i nära samarbete med arbetsgivarna. Det betyder att de är skräddarsydda efter arbetsmarknadens behov.

Eftersom en fjärdedel av utbildningstiden ägnas åt praktik på ett företag, knyts starka band mellan studenter och arbetsgivare redan under studietiden – och det leder till att många studenter har jobb klart redan innan de tar examen.
För yrkeshögskolan Nackademin är siffrorna exceptionellt höga. Av de som tog examen 2021 fick 9 av 10 ett jobb inom rätt område 6 månader efter examen.

– Det höga siffrorna är ett kvitto på att studenterna som tar examen vid Nackademin matchar de behov som finns på arbetsmarknaden i dag, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Utbildare med branschkunskap
Representanter från arbetsgivarsidan finns inte bara med när utbildningarna utformas.
De är också med som utbildare och föreläsare inom olika delkurser. Det gör att det finns en oerhörd lyhördhet för arbetsmarknadens förändringar, trender, produktutveckling och nya lösningar.
– Detta kan direkt överföras till våra studenter. Ingen har så bra kunskaper om vad yrket kräver som de som faktiskt arbetar med det. Våra utbildare kommer direkt från branschen och yrkeslivet. Det ger studenterna aktuell och relevant kunskap, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Till YH-utbildningar kommer de som antingen redan varit på arbetsmarknaden i ett par år i ett helt annat yrke men som bestämt sig för att byta, och likaså de som är i ett yrke, men där de vill bredda sig, få förnyad kunskap och mer erfarenhet. Ytterligare en kategori sökande är de som kommer direkt från gymnasiet, men också de som kanske läst andra, mer teoretiska utbildningar och kurser på traditionella universitet och högskolor, men som märkt att det varit svårt att få jobb. De byter till en YH-utbildning för att den i så stor utsträckning leder till jobb.

– Med en examen från Nackademin har du ett utmärkt läge att avancera både karriär- och lönemässigt. Det kan och bör ske en rejäl utveckling, säger Astrid Westfeldt Corneman.

YH-utbildningar är avgiftsfria. De är också CSN-berättigade. Nackademin har sitt campus intill Karolinska Institutet, vid gränsen mellan Solna och Vasastan i Stockholm.